Vinterhvile
Hos planter bruker vi betegnelsen dvale om frø som ikke spirer, og knopper som ikke bryter ut fordi de ytre forholdene er ugunstige. Dvale skiller seg fra hvile, Når plantene går i hvile er plantas prosesser hemmet av indre årsaker. Både under dvale og hvile er stoffomseteningen og respirasjonen lav.
Trærne illustrerer dette fint- om høsten og vinteren går trærne inn i hvile, og du vil ikke kunne få knoppene til å bryte om du tar kvister inn i et varmt rom. Utover vinteren er hvilen avsluttet og knoppene er i dvale og vil bryte.
Jeg liker ordet hvile-  det er alltid godt med et snø eller rimlag, et hvitt lag av » nå kan du gjøre andre ting». For mange golfere betyr det innetrening, eller reise til sydligere strøk- men for andre betyr det å kunne drive med andre interesser frem til banene åpner igjen ved påsketider. Her hos oss er nå både golfbanen, fotballgolfbanen og croquetbanene stengt. Vinteren byr på andre oppgaver. Årstider er en fantastisk gave ! At plantene våre går i hvile, gjør at oppgavene endres, og fokuset vårt er nå sesongen 2018.

Vi takker dere for i år og ønsker dere en riktig god vinterhvile.
—og igjen skal gresset bli grønt- så det er bare å se frem mot sol & spill ——————————

10847298_1026543894037893_7519176396765403979_o

 

Pin It on Pinterest

Share This